De studio maakt altijd ontwerpen op maat, maar voor elk ontwerp is er keuze uit veel papiersoorten. We hebben de populaire hieronder kort uitgelicht:

Geboortekaart Boaz

Hamerslag

Deze papiersoort is met recht luxe te noemen. Door de gehamerde structuur van het papier geeft het altijd een luxe uitstraling. Vrij wit van kleur en ongestreken, wat een geboortekaartje precies de uitstraling geeft waar je naar op zoek bent. En als we eerlijk zijn is het één van onze eigen favoriete papiersoorten in ons assortiment. Ook illustraties en getekende ontwerpen komen erg goed uit op dit papier.

Papiersoorten_Paperwise_400x200px_1

Paperwise

Als je voor een matte, natuurlijke uitstraling wilt gaan, dan is Paperwise de perfecte papiersoort. Dit bijzondere papier is gemaakt van landbouwafval zoals bladeren en stengels. Normaal gaat dit verloren tijdens de oogst, maar nu heeft het een prachtige herbestemming gekregen! De kleur is gebroken wit met een kleine vezel, en het geeft je drukwerk de look van gerecycled papier. Perfect voor een duurzaam geboortekaartje!

Geboortekaart Vesper

Kraftpapier

Met recht uniek; het is een poreuze, stevige papiersoort. Gemaakt van grof geperst papier dat (deels) is gemaakt van gerecyclede papierpulp, dat eigenlijk is bedoeld voor verpakkingsmaterialen zoals dozen en inpakpapier. Vanwege het ruige maar unieke uiterlijk van dit papier is dit een gave papiersoort voor kaartjes! Kraftpapier is FSC gecertificeerd.

Simon Dex Geboortekaart_Studio Spuk

Lijnenstructuur

Een luxe, exclusieve papiersoort met een sterke uitstraling. De papiersoort Texture Vergé heeft hierdoor een klassieke en fijne lijnenstructuur, wat het een speciale uitstraling geeft in vergelijking met normaal papier. Ook is het papier houtvrij, en voelt het prettig aan dankzij een vleugje katoen dat verwerkt is in het papier. Met de licht gebroken witte kleur is Texture Vergé de perfecte papiersoort voor bijzonder drukwerk zoals jullie trouw,- of geboortekaart.

Geboortekaart Sven

Biotop

Met recht een top papiersoort! Het is geproduceerd van afvalhout. Goed beschrijf- en bestempelbaar. BioTop is chloorvrij gebleekt en bevat geen optische witmakers, we noemen het ook wel ‘het nieuwe wit’; mooi gebroken wit. Die uitstraling leent zich natuurlijk perfect als je een milieubewuste boodschap wilt overbrengen. Het is dan ook FSC gecertificeerd.

Papiersoorten_King HVO_400x200px_1

King HVO

Het papier is afkomstig van verantwoord beheerde bosbouw, gecertificeerd volgens FSC-normen. Het is een papiersoort waar een foliedruk en spot-UV lak goed op uit komt. In tegenstelling tot ‘normaal’ HVO Offset papier is King HVO gebroken wit, en heeft het een grovere structuur. Een echte aanrader, zo mooi!

Pssst… We hebben ons best gedaan om de papiersoorten zo goed mogelijk te fotograferen, maar het ziet er op je scherm altijd anders uit dan in het echt. Maak gerust een afspraak zodat je alle papiersoorten kunt zien, voelen en ruiken.

Jongenskaart Milos Kamphuis

Metallic

Als je metallic papier niet in het licht houdt dan lijkt dit een papiersoort als elke andere, met een subtiele glans. Maar als je het licht erop laat vallen, dan krijgt het papier een speciale glinstering over zich heen: een parelmoerglans. De parelmoerglans zorgt voor een mooi metallic effect. Niet overdreven, maar net dat kleine beetje voor een luxe uitstraling. Het papier voelt glad aan en is mooi stug. Ideaal voor een geboorte,- of trouwkaartje!

Papiersoorten_Vibers_400x200px_1

Duurzaam papier

Een natuurlijke, ongestreken papiersoort gemaakt van 5% hennepvezel, 40% gerecycled papier en 55% nieuwe papiervezels (FSC gecertificeerd). Een duurzame keuze dus! Af en toe zie je in het papier een licht vezeltje en speelse spikkeltjes. Dit duurzame papier is goed beschrijf- en bestempelbaar. Ideaal voor bijvoorbeeld een huisstijl!

Papiersoorten_Groeipapier_400x200px_1

Groeipapier

Groeipapier is stevig en wordt in Zuid-Afrika met veel liefde en passie gemaakt. Het biologisch afbreekbare papier heeft een prachtige natuurlijke, matte uitstraling. Het is gemaakt van 100% gerecycled papier dat met de hand opnieuw tot een ‘pap van papier met zaden’ wordt verwerkt. Hier zijn geen chemicaliën aan toegevoegd, alleen water. De leverancier is een sociale onderneming die een vaste baan, leefbaar loon en training biedt aan meer dan 30 mensen in de lokale gemeenschap. De instructie voor het planten van het groeipapier zijn bij de prijs en het ontwerp inbegrepen.

Op zoek naar een ander papiersoort? Leuk! Er is heel veel mogelijk!

Heb je vragen over speciale afwerkingen, papiersoorten of over iets anders? Neem dan gerust contact met ons op, de studio helpt je graag verder! En mocht je specifiek de papiersoorten willen zien, voelen en ruiken.. laat het ons weten!

Feestelijk sluiten

Kies bij een zorgvuldig gekozen papiersoort, mooie feestelijke sluitzegels. Het scheelt tijd met dichtplakken omdat je de plakrand van de envelop niet vochtig hoeft te maken. Kortom: ze maken het ontwerp helemaal af!

Bekijk sluitzegels

Enveloppen

Een bijpassende envelop mag natuurlijk niet ontbreken. De studio beschikt over kwaliteitsenveloppen in meer dan 65 kleuren en in meer dan 33 formaten. Alles is uit voorraad leverbaar!

Enveloppen

Door rechtstreeks en persoonlijk contact tussen de opdrachtgever en de ontwerper wordt het beste naar boven gehaald. Het maakt de ontwerpen persoonlijk en brengt de boodschap op de best mogelijke manier over. Op deze manier is er een hele open en persoonlijke samenwerking. 

 

Interesse, een offerte aanvragen of nieuwsgierig naar samenwerken? Laat het weten!